For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

loading

 • Udsolgt

  RejserKulturferie til Italien

 • Udsolgt

  RejserKulturferie til Italien

 • Udsolgt

  RejserKulturferie til Italien

 • Udsolgt

  RejserKulturferie til Italien

 • Udsolgt

  RejserKulturferie til Italien

Rejser

Kulturferie til ItalienUDSOLGT

Glæd dig til en spændende og oplevelsesrig rejse til Italiens grønne hjerte, Umbrien. På denne tur vil du ud over den fantastiske italienske kultur, den skønne mad og de smukke gamle middelalderbyer, komme helt tæt på de lokale, når du bliver en del af Festa del Bosco - en forrygende efterårsfest med kunst, musik, mad og sang, hvor de lokale producenter strømmer til med deres fantastiske produkter. Vores danske guide er bosiddende i området og vil tage os med rundt til alle de steder, som gør området til noget ganske særligt.

Dato 31.10.19 – 07.11.19, Billund Lufthavn.

PrisPrisen er pr. person i delt dobbeltværelse og er inklusiv flyrejse fra Billund til Firenze t/r al transport i Italien som beskrevet i programmet, 7 overnatning på turistklasse hotel i Montone, 7 x morgenmad, 7 x aftensmad inkl. kvart l vand og ½ l vin, dansk guide Lene Brøndum, der er fast bosiddende i Umbrien, udflugtsprogram som beskrevet inkl. entréer og lokale turistskatter.

Tillæg enkeltværelse 2.200 kr.

Bemærk Vi gør opmærksom på, at der ved køb af denne rejse er særlige betingelser. Du skal efter køb bekræfte reservationen hos Ruby Rejser på incoming@ruby-rejser.dk eller +45 86 15 35 99. Det skal ske senest 48 timer efter købet af værdibevis. Husk at oplyse at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas

31.10.19 - 07.11.19
Pris Fra 9.998 kr.
Gebyr + 0 Kr.

Beskrivelse

Kulturferie og Festa del Bosco i Umbrien, Italiens grønne hjerte  


Der er ikke meget, der er smukkere, end når efterårets røde, gule, orange og brune farver dækker Umbriens landskaber. Når en dyb orange solnedgang blandes med den blå himmel og den umbriske slette indhylles i varmedisen fra den endnu solbagte jord. På denne unikke læserrejse vil du opleve de små labyrintiske bjergbyer i Umbrien, når regionen er klædt i sine smukkeste efterårsfarver. På denne tur vil du ud over den fantastiske italienske kultur, den skønne mad og de smukke gamle middelalderbyer, komme helt tæt på de lokale, når du bliver en del af Festa del Bosco - en forrygende efterårsfest med kunst, musik, mad og sang, hvor de lokale producenter strømmer til med deres fantastiske produkter.  


Der er udvalgt et særdeles varieret program i Umbrien med udgangspunkt i middelalderbyen Montone. Vores guide Lene Brøndum bor i Umbrien og kender særdeles godt til regionen og ikke mindst de lokale beboere. Hendes lokalkendskab har sikret en masse gode oplevelser med producenter af oste, vine og lækre traditionelle umbriske retter. Dermed er dette ikke blot en fantastisk kulturferie, men også en rig mulighed for at stifte bekendtskab med de dele af den skønne italienske kultur, hvor vi bydes indenfor hos lokale, der glæder sig til at vise, hvad deres region kan tilbyde.  


Dag 1, torsdag den 31. oktober - Ankomst og indlogering 


Vi flyver fra Billund via Amsterdam, hvor vi skifter fly, og ankommer midt på formiddagen til Firenze. Efter at have fået udleveret vores bagage og være kommet gennem tolden, bliver vi modtaget af vores rejseleder, der sammen med os kører med bussen til vores hotel i Montone. På turen vil vores rejseleder fortælle om Italiens grønne hjerte, der for mange er en ukendt region, men som betegnes som en af de mest autentiske og uspolerede regioner i hele Italien. 


Efter indtjekning på vores hotel mødes vi til en drink, hvor vores rejseleder vil fortælle mere om ugens spændende program. 


Om aftenen spiser vi en skøn italiensk middag på vores hotel. 


Dag 2, fredag den 1. november – Gubbio og de tossedes springvand 


I dag kører vi med bus til Gubbio, der er en af de mest intakte middelalderlige byer, som overhovedet kan besøges i Italien. Dens historie er rig på religiøse begivenheder og personligheder, der gør den til en af de mest besøgte byer af de katolske pilgrimme. Byen, som ligger majestætisk knejsende på Monte Iginos bjergskråninger, er en af Umbriens ældste byer - og måske også en af de mest kendte i regionen. Gubbio er en middelalderby præget af mørkegrå sten, snævre gader og gotisk arkitektur. En stor del af husene i Gubbio er fra det 14. og 15. århundrede og var oprindelige boliger for velhavende købmænd. Husene har ofte en ekstra dør mod gaden og ganske tæt på hoveddøren. Denne ekstradør er smallere og noget over gadeniveau. En sådan dør kaldes en porta dei morti, fordi det blev sagt, at den kun blev anvendt til at fjerne døde fra huset. Det er efter al sandsynlighed imidlertid næppe sandt, men historien lever sejlivet videre – mest af alt fordi der ikke er enighed om en alternativ forklaring på disse ekstra døre.  Vi skal selvfølgelig også høre historien om de tossedes springvand, der ligger midt i byen – en historie, der muligvis trækker i smilebåndene, men som reelt har hold i virkeligheden.


Om aftenen spiser vi 3-retters middag på vores hotel. 


Dag 3, lørdag den 2. november – Efterårsfest i Montone 


I dag bliver vi i Montone, hvor byens store efterårsfest, Festa del Bosco er i fuld gang. Her er boder med svampe og trøfler. Salamier og ristede kastanjer. Her er hjemmelavede marmelader og honning. Frugter og bær i alle afskygninger. Her er sang og dans – og en stemning af varme, glæde og nærvær.  


Vi slentrer rundt i gaderne og bliver en del af sceneriet – og mon ikke, der er mulighed for at købe lidt godt med hjem.  


Om aftenen spiser vi på en af de lokale tavernaer, hvor de lokale mamma’er står i køkkenet og ælter pasta fra bunden og laver traditionelle retter, indtil vi mætte og livsglade slentrer hjem til hotellet gennem de middelalderlige gyder.    


Dag 4, søndag den 3. november – Perugia 


I dag går vores udflugt til Perugia, hovedbyen i Umbrien. Perugia er med sine næsten 170.000 indbyggere den største by i Umbrien. Den gamle by har ca. 9 kilometer byport rundt om det historiske centrum, og har siden 1973 været hjemsted for Umbria Jazz festival, der er den største af sin art i hele Italien. 


Perugia er en af Italiens ældste byer og ifølge legenden grundlagt af Noah. Men det ville nok have været svært for ham at nå helt fra Araratbjerget i Lilleasien, hvor han strandede med sin ark. I virkeligheden er Perugia grundlagt af etruskerne og sikkert lige så gammel som Rom. I 295 f. kr. blev Perugia romersk, og derfor er der overalt romerske bygningsværker oven på de etruskiske. Men i de sidste 400 år er der ikke meget, der har ændret sig. Gaderne er så smalle og stejle, at selv bilens 1. gear knap kan klare dem og med så mange ensretninger, at man kører i ring.  


Universitet i Perugia, der blev grundlagt i 1308 er et af Europas ældste, og med godt 40.000 studerende fra hele verden, omkring en fjerdedel af byens befolkning, sætter studentermiljøet sit meget tydelige præg på byen i form af en ung og international atmosfære. 


Perugia er med sin unikke beliggenhed på et højdedrag midt i den smukke, umbriske dal en af Italiens allerbedst bevarede og mest stemningsfulde middelalderbyer, som med sin rolige livsrytme og klassiske, italienske charme byder den besøgende på en overflod af skønhed, historie, kunst, arkitektur, vin og gastronomi. Vi bruger dagen på at udforske byen på kryds og tværs. 


Frokosten indtages på egen hånd. 


Om aftenen spiser vi 3-retters middag på vores hotel. 


Dag 5, mandag den 4. november – fridag – eller mulighed for tilkøb: Assisi  


Du kan vælge at nyde fridagen i Montone med at gå på opdagelse på egen hånd.  


Frokosten i dag spises på egen hånd. 


Om aftenen samles vi og nyder en 3-retters middag på vores hotel. 


Tilkøbsudflugt til Assisi – denne købes direkte hos Ruby Rejser.


I dag er der mulighed for at komme med på udflugt til Assisi, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er en af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over!  


Byen, som den danske digter Johannes Jørgensen gjorde verdenskendt, da han skrev sin store biografi om den hellige Frans, som åbnede verdens øjne for byen og indledte pilgrims- og turiststrømmen.  


Assisi er den dag i dag kendt for den hellige Frans af Assisi, en rig klædehandlers søn, der finder Gud og skaber en ny munkeorden Fransiscaner munkene/ gråbrødrene, der også i dag er en verdensomspændende orden. Byen, der ligger placeret på en høj bakketop, er en fantastisk oplevelse at besøge. Som gæst i byen bliver man muligvis en smule udfordret, da byen i høj grad har gader og stræder, der alle synes at gå opad (hvad de naturligvis ikke gør), men den er bestemt et besøg værd!  


I Assisi mødes vi med den danske munk Theodor, der personligt vil vise os rundt i den smukke Basilica di San Francesco, der efter Vatikanet og Peterskirken i Rom en af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme verden over! Theodor selv kender kirken særdeles godt, da den tilhører Fransiscanerordenen, som han har været en del af i flere end 30 år. 


Dag 6, tirsdag den 5. november – Ost, stenskred og traditionel umbrisk mad 


I dag skal vi besøge en lokal osteproducent, Antonello Monni, der er 3. generation i en familiedrevet virksomhed, der gennem årtier har produceret fantastiske fåreoste. Antonello elsker at eksperimentere og være kreativ, men samtidig værner han om de gamle ostemager-traditioner. Vi får en rundvisning og skal selvfølgelig smage nogle af de fantastiske oste, som familien producerer. 


Herfra går vi tilbage mod Montone – på vejen kommer vi forbi en stor slette, der for knap 50 år siden blev ramt af et stort jordskred, der har ændret vegetationen i området helt enormt.    


Frokost på hotellet  


Aftensmaden (med lille rundvisning) spiser vi hos Alberto Bracchini, der er 2. generation i en stolt tradition af pølsemagere. Alberto vil servere et traditionelt umbrisk måltid for os med et udvalg af charcuterie og fantastisk hjemmegrillet porchetta (helstegt pattegris). 


Dag 7, onsdag den 6. november – heste for millioner og kokkeskole 


I formiddag skal vi opleve noget helt specielt, nemlig et stutteri med araberheste. Og det er ikke et hvilket som helst stutteri, for her står heste, der hver især koster 100.000€ eller mere. Hestene ejes af hovedrige mennesker, og det er ikke usædvanligt at møde saudiske prinser, emirer eller kendte forretningsmænd, der er på besøg ved deres dyre heste. Det er en oplevelse at se stutteriet og høre om hverdagen blandt smukke dyr, rige mennesker og dygtige hestepassere.  


Frokosten er på egen hånd, men vi finder et hyggeligt sted, så der vil være tilbud om fælles frokost i dag.  


Om eftermiddagen går vi i køkkenet med chefkok Giuliana, hvor vi under hendes kyndige vejledning skal tilberede dagens aftensmad. Vi skal helt sikkert lære at lave ægte italiensk pasta. Hvad der ellers kommer på menuen, bestemmer Giuliana ud fra, hvad hun har fundet på markedet, men vi tør god spå om en tiramisu til dessert.  


Vores 3-retters afslutningsmiddag bliver altså til ved fælles hjælp og med et godt glas vin til.  


Dag 8, torsdag den 7. november – hjemrejse 


Med kufferten fuld af gode minder og oplevelser går turen til lufthavnen, hvor vores fly venter på at flyve os hjem igen. Vi flyver med KLM og skal igen skifte fly i Amsterdam, inden vi lander i Billund sidst på eftermiddagen.  


Hotel


Vi overnatter på det 3-stjernede Fortebraccio i byen Montone. Montone er for nyligt blevet kåret til at være blandt de 100 smukkeste byer i Italien. Og byen lever i den grad op til den udmærkelse! 


Det nyligt renoverede hotel Fortebraccio ligger lige udenfor den middelalderlige mur, der omgiver Montone. Udsigten fra hotellet ud over det smukke umbriske landskab er fortryllende.  På hotellet er der en smuk terrasse med pool og panoramaudsigt. Receptionen, indretningen og servicen helt i top – og som gæst er du garanteret et roligt og afslappende ophold. Hotellet har egen restaurant samt et mindre wellness-område med bl.a. sauna og jacuzzi. Udenfor på den hyggelige solterasse finder du en swimmingpool. 


Alle værelser er moderne indrettet i varme farver og har eget bad og toilet samt aircondition, minibar, pengeskab, telefon, hårtørrer, tv og WiFi. Hotel Fortebraccio har ikke deciderede enkeltværelser, så gæster der bestiller et enkeltværelse vil blive indkvarteret på et dobbeltværelse til enkeltværelsesbrug


Prisen inkluderer ikke • Afbestillingsforsikring 

 • Rejseforsikring 

 • Tilkøbsudflugt til Assisi og den danske munk Theodor, pris pr. person 495 kr.  

 • Frokost 

 • Drikkevarer ud over de angivne


 


Rejseprogram


31OKT fra Billund kl.06:00, ankomst Amsterdam kl. 07:15 


31OKT fra Amsterdam kl. 10:05, ankomst i Firenze  12:05  


07NOV fra Firenze kl. 12:45, ankomst Amsterdam kl. 15:00  


07NOV fra Amsterdam kl. 16:45, ankomst Billund kl. 17:50 


 


Særlige betingelser


Værdibeviset udløber 1 måned før afrejsedato.


Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber er alene formidler af dette tilbud


Du skal efter køb bekræfte reservationen hos Ruby Rejser å incoming@ruby-rejser.dk eller +45 86 15 35 99. Det skal ske senest 48 timer efter købet af værdibevis. Husk at oplyse at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas.


Bemærk


Teknisk arrangør er Ruby Rejser. Ruby Rejser er medlem Rejsegarantifonden - nr. 206.


Ruby Rejser er medlem af Danmarks Rejsebureauforening 


Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting. 


Flytider kan variere ved tidsændringer. 


Ved fejl eller mangler på destinationen skal der rettes henvendelse til opholdsstedet med det samme. 


Umiddelbart herefter skal der også rettes skriftlig henvendelse til fordelsklubben på avisfordele@jfmedier.dk hvor det fremgår, hvem der er klaget til på destinationen. 


Følges proceduren ikke og modtager klubberne først en evt. klage efter hjemkomst, vil denne blive afvist og kompensation vil ikke være muligt.