For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

Indlæser

  • Teater & RevyDanmarks John

Teater & Revy

Danmarks JohnTeaterkoncert på Svendborg Teater

Glæd dig til en helt særlig oplevelse! Teaterkoncerten Danmarks John er en rørende og gennemmusikalsk fortælling om John Mogensen - manden, der talte direkte ind i vores hjerter, og med sin musik fik os til at synge: ”Der er noget galt i Danmark”.

NYE DATOER 16.04.21, 17.04.21 og 24.04.21. Kl. 19.30, Svendborg Teater, Teatergade 2, 5700 Svendborg.

Pris Abonnent 225 kr. + 15 kr. gebyr. // Ikke-abonnent 255 kr. + 15 kr. gebyr.

Pris Fra 225 kr.
Gebyr + 15 kr.

Beskrivelse

En teaterkoncert


Danmarks John er en teaterkoncert om John Mogensen, der går tæt på manden og musikken, som blev folkeeje for os alle. En rørende og gennemmusikalsk fortælling om manden, der talte direkte ind i vores hjerter, og med sin musik fik os til at synge: ”Der er noget galt i Danmark”. Danmarks John skildrer Mogensens liv: Hans store gennembrud og succes samt hans nedture, kampe med druk og præstationsangst.


”Vi har glædet os til at trække historien om John og hans musik ind på teaterscenen, hvor der altid sker noget magisk, når lysene dæmpes. Scenekunsten kan noget helt særligt sammenlignet med for eksempel film. Det er levende, intimt og nærværende, og det er den ramme, vi synes der passer perfekt til historien om John Mogensen,” som instruktør og manuskriptforfatter Lasse Winkler udtrykker det.


John Mogensen døde 10. april 1977, og 1 måned senere fødtes Brian Arnold, der skal opleves i rollen som John Mogensen. Brian er, både af udseende og gemyt, personificeringen af John Mogensen. Hans livslange fordybelse i John’s liv og musik er i centrum for teaterkoncerten, og på scenen bakkes han op af skuespillerinden Sofie Alhøj og et velspillende orkester. Tag plads i teatersalen og få et nyt eller genforenet forhold til John Mogensen og hans musik.


Svendborg Teater, der skal danne rammen om premieren på ”Danmarks John”, skriver med denne forestilling ny historie. Det gamle velrenommerede teater, der er bygget i 1894, har i mange år lagt hus til tilrejsende teaterforestillinger, og de fleste af Danmarks store skuespillere har kunnet opleves på scenen, men det er første gang nogensinde, at Svendborg Teater selv sætter en forestilling op.


”Svendborg Teater har et trofast publikum til de forestillinger, der gæster teatret, og vi tror, at teaterkoncerten Danmarks John vil kunne glæde de trofaste gæster, men samtidig få nye interesserede ind og mærke den særlige stemning, som en teaterforestilling kan bidrage med,” siger teaterleder Claus Bjerregaard. Forestillingen har netop været med på Dansk Teaterseminar 2019, som er en messe for præsentation og indkøb at nye teaterforestillinger, og her tegner sig en mulig turné i kølvandet på den kommende forestillingsrække i Svendborg Teater. 


 


Manuskript og instruktion: Lasse Winkler


Konsulent: Lasse Handberg


Medvirkende: Brian Arnold og Sofie Alhøj


Musikere: Anders Haaber, Poul Amaliel, Rasmus Stavnsager Fribo og Kristian Hybel


Forestillingen produceres af Svendborg Teater med støtte fra lokale sponsorer: Fynske Bank Fonden, Hotel Svendborg, CC Jensen, Refsvindinge Bryggeri, Keofit A/S