For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

loading

  • ForedragRitt Bjerregaard

Foredrag

Ritt BjerregaardForfatterforedrag

Hør kulturjournalist Anette Hyllested i samtale med Ritt Bjerregaard omkring hendes nye bog "UDENFOR", og om livet som politker både før under og efter.

Dato 30.10.2019 kl. 19.00 til 21.00, Fyens Stiftstidende, banegårdspladsen 1, 5000 Odense C.

Pris Abonnent 75 kr. + 15 kr. gebyr. // Ikke-abonnent 150 kr. + 15 kr. gebyr.

Der er mulighed for køb af bøger og signering på aftenen.

30.10.2019
Pris Fra 75 kr.
Gebyr + 15 kr.

Beskrivelse

UDENFOR er bind tre af Ritt Bjerregaards erindringer. Det begynder, hvor bind to, Valgt, slutter, nemlig med formandsopgøret i Socialdemokratiet.


Da Poul Nyrup danner regering efter ti år i opposition, kommer hun ikke med på ministerholdet, men bliver i stedet EU-kommissær kort efter.


Fortællingen om de knap fem år i Bruxelles fra 1994 til 1999 er en øjenåbnende og aktuel insider-beretning om bureaukrati, magt og alliancer – og om vigtigheden af det fællesskab, der giver Danmark muligheder i en stor og kompleks verden. Først og fremmest handler det om kampen for miljøet – et område, Ritt Bjerregaard havde været optaget af gennem 1980’erne, og som hun kom til at arbejde videre med som fødevareminister, da hun vendte tilbage til dansk politik.


Dette tredje bind giver plads til bredere og mere personlige overvejelser over livet som politiker – hvad har været vigtigt? For Ritt Bjerregaard har politik altid handlet om forandring, om at leve op til det ansvar, hun har fået af vælgerne. Det har givet hende gode valg, men det har ikke altid gjort hende populær hos fagbevægelsen, medierne eller ”de ledende kammerater”.  Udenfor handler også om de vanskelige år for Socialdemokratiet, da udlændingepolitikken kom til at spille en større og større rolle, og hun giver nøgternt sit syn på partiets nedtur gennem nullerne med først Mogens Lykketoft og siden Helle Thorning-Schmidt i spidsen.


Hvorfor blev jeg aldrig statsminister? lyder det provokerende spørgsmål, Ritt stiller sig selv, og svaret rummer selvindsigt og refleksioner over magtens væsen og kvinders stilling i politik. Hun har insisteret på også at have en tilværelse uden for politik, hvor der skulle være plads til at passe på sine aldrende forældre, på forholdet til sin ægtemand, sine venner, til æbleplantagen og naturen.


Ritt slutter sin fortælling med tanker om det at blive gammel – om at holde af sin 78-årige krop, som den ser ud, og om have det godt, selvom hun er uhelbredeligt syg af kræft. 


 


 


 

  • Jysk Fynske Medier P / S
    Bugattivej 8
    7100 Vejle
  • CVR: 36503335