For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

loading

  • RejserRundrejse i Vietnam

  • RejserRundrejse i Vietnam

  • RejserRundrejse i Vietnam

  • RejserRundrejse i Vietnam

  • RejserRundrejse i Vietnam

  • RejserRundrejse i Vietnam

  • RejserRundrejse i Vietnam

Rejser

Rundrejse i Vietnam15 dage med oplevelser

Se frem til en spændende og oplevelsesrig rundrejse i et af Sydøstasiens mest kulturfyldte lande. Vietnam har intet mindre end alt at byde på: udsøgte badestrande, smukke naturlandskaber, små hyggelige byer og menneskevrimlende storbyer. Du oplever uden tvivl hurtigt, at det er et land med en spændende historie bag sig. I Vietnam finder du alt det bedste fra Asien – og netop derfor er landet fantastisk at tage på rundrejse i.

Dato 18.11.19 – 02.12.19 og 17.02.20 - 02.03.20. Afrejse fra Billund Lufthavn.

Pris Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse og er inklusive: Flyrejse fra Billund til Hanoi og fra Ho Chi Minh City til Billund, Flyrejse fra Hanoi til Danang og fra Hué til Ho Chi Minh City, 12 nætter i delt dobbeltværelse på gode centralt beliggende hoteller, 1 nat i delt dobbeltkahyt på traditionelt vietnamesisk skib med eget bad, Morgenmad alle dage, 6 x frokost og 1 x aftensmad, Lokale engelsktalende guider, Alle transporter, udflugter, entréudgifter og måltider i henhold til program, Alle skatter og afgifter.

Tillæg for enkeltværelse: 2.300 kr.

Bemærk Vi gør opmærksom på, at der ved køb af denne rejse er særlige betingelser. Du skal efter køb bekræfte reservationen hos Ruby Rejser på incoming@ruby-rejser.dk eller +45 86 15 35 99. Det skal ske senest 48 timer efter købet af værdibevis. Husk at oplyse at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas.

Pris Fra 14.498 kr.
Gebyr + 0 Kr.

Beskrivelse

Udforsk spændende Vietnam 


Eventyret på denne klassiske rundrejse gennem Vietnams fascinerende kultur og natur begynder i den charmerende hovedstad Hanoi i nord. Her skal du på minikrydstogt mellem de ikoniske kalkstensøer i Ha Long Bugten. Vietnameserne kan være stolte af, at dette smukke naturlandskab er en del af UNESCO’s verdensarv. Efter Halong flyver du til Hoi An, hvor du tilbringer et par dage i den yndefulde by med en blanding af udflugter og tid på egen hånd. Måske har du lyst til en tur på stranden? Eller måske har du lyst til at gå en tur i de hyggelige gader, for at opleve de farverige lanterner eller se de dygtige skræddere? Herefter kører du over et af Vietnams naturlige højdepunkter, Hai Van passet, på vej til Hué. Her oplever du byens tidligere kejserpalads Citadellet, får en sejltur på Duftenes flod – og som noget helt særligt – spiser du frokost hos nonnerne på Lien Hoa Pagoden. 


Derefter flyver du til Ho Chi Minh City og kører direkte til Vietnams brødkurv, det frodige Mekongdelta, hvor du skal på eventyr blandt bifloder og kanaler og opleve Asiens største flydende marked. Du runder rejsen af i Ho Chi Minh City, der har en rig historie fra franskmændenes tid i landet, og der er udflugt til de legendariske Cu Chi tunneler. Du kan forlænge rejsen med badeferie eller Cambodjas højdepunkter. Kort sagt – en rejse, hvor du får alle Vietnams højdepunkter og indtryk med.  


Dag 1: Udrejse til Vietnam 


En stor dag i vente. I dag sætter vi kursen mod Vietnam og rejser fra Billund til den pulserende hovedstad Hanoi. Der er flyskifte undervejs.


Dag 2: Ankomst til Hanoi 


Når du er landet i Vietnams hovedstad Hanoi, klarer du indrejseformaliteterne. I ankomstområdet bliver du mødt af din guide, som kører dig til dit hotel. Allerede på denne første køretur gennem Hanoi kan du indsnuse den franske atmosfære med brede boulevarder, okkerfarvede bygninger i kolonistil og de omkringliggende søer og haver. Hanoi betyder ”baglandet mellem floderne” og ligger på hellig jord i Den Røde Flods delta midt i det nordlige Vietnam. Ifølge overleveringen blev byen grundlagt i år 1010 under det første Ly-dynasti og fungerede som hovedstad frem til 1802, hvorefter hovedstaden blev flyttet til Hué i det centrale Vietnam. Under franskmændene, som besatte byen i 1882, var Hanoi det administrative centrum for det franske protektorat Tonkin og fra 1902-1945 for hele Fransk Indokina. Byen er præget af at have været både kejserby med citadel og administration, samt handelsby med markedsplads og tilhørende håndværkerlav. Efter Augustrevolutionen i 1945 udråbte Ho Chi Minh den selvstændige republik Vietnam fra Ba Dinh-pladsen midt i byen, og byen var hovedstad i Nordvietnam frem til 1976 og derefter for det forenede Vietnam. 


Du skal overnatte i Hanoi de kommende 2 nætter. Efter ankomst er resten af dagen til fri disposition. 


 


Dag 3: Sightseeing i Hanoi (mulighed for tilkøbsudflugt til vanddukketeater)


Guiden møder dig på hotellet og dagen begynder med et besøg ved Ho Chi Minhs imponerende marmormausoleum og i Ho Chi Minhs tidligere hjem, hvor han tilbragte sit sidste årti i spartanske omgivelser. Du ser Præsidentpaladset, som blev bygget af franskmændene i 1906 til Indokinas guvernør, og fortsætter til En-søjle-pagoden, der oprindeligt blev bygget i det 11. århundrede, derpå ødelagt af franskmændene i 1954 og senere genopført af vietnameserne. Herefter besøger du Litteraturtemplet, som blev grundlagt i 1070 og er et udsøgt eksempel på traditionel vietnamesisk arkitektur. Templet blev bygget til ære for den kinesiske filosof Konfutse, og i 1076 blev templet indviet som Vietnams første universitet med det formål at uddanne adelens (mandarinernes) sønner. 


Det var meget svært at bestå en eksamen, og Kejser Le Thanh Tong beordrede i 1484, at der skulle opstilles en stentavle efter hver eksamen. I perioden 1442 til 1778 var der 116 eksaminer, men kun 82 stentavler står tilbage i dag. Disse stenplader bærer navn og fødested på de succesfulde kandidater, som bestod de anstrengende eksaminer, og tavlerne står placeret på ryggen af store stenskildpadder som et symbol på visdom og et langt liv. 


Efter frokost du skal på en spændende tur med ”cyclo”, cykeltaxier, rundt i byens gamle bydel. Den gamle bydel kan dateres tilbage til det 13. århundrede og omtales ofte som ”de 36 gader”. Dette efter de forskellige lav, der etablerede sig separat på hver sin gade. Selvom gaderne stadig bærer navnene efter de oprindelige professioner, er det ikke ensbetydende med, at de stadig sælger de oprindelige varer. For eksempel sælges papir stadig på Hang Ma eller ”papirgaden”, mens flag og stearinlys i dag sælges på Hang Quant eller ”fanegaden”, og på Hang Buom eller ”sejlgaden” sælges nu mad og slik. 


På cykeltaxaturen passerer du utallige små charmerende huse og butikker, alle vegne er der en heftig aktivitet. Efter cykelturen leder guiden dig på en afslappende spadseretur omkring Hoan Kiem-søen, der ligger som Hanois hjerte midt i byen og er et livgivende åndehul for byens indbyggere. Rundt om søen er der et bælte af træer og grønne plæner og her slapper Hanoi af.  Der læses, udøves alverdens former for gymnastiske øvelser, snakkes, vandres rundt om søen, fiskes eller bare filosoferes. Søen har to små øer. Den ene med Skildpadde Tårnet, Thap Rua og den anden med Ngoc Son Templet, som du besøger. Templet er fra det 18. århundrede og den flotte røde bro, Thu Huc, som oversat betyder ”Den opstående Sol”, fører os over til øen. 


Du overnatter i Hanoi og der er inkluderet morgenmad samt frokost i dag.  


Tilkøbsudflugt: Vanddukketeater. 


I aften er der mulighed for en tilkøbsudflugt til Hanois berømte vanddukketeater. Denne form for dukketeater opført i vand er en over 1.000 år gammel teatertradition, der kun findes i Vietnam, og blev udviklet af bønderne i landdistrikterne omkring Hanoi, i de perioder hvor risene kunne passe sig selv. 


 


Dag 4: Udflugt til Ninh Binh, ”landjordens Halong Bay”  


I dag er der heldagsudflugt til Ninh Binh med cykeltur mellem rismarkerne, frokost og en sejltur på floden i Van Long Nature Reserve. Guiden henter dig på hotellet og turen går først i bus til Ninh Binh syd for Hanoi. Fremme i Gia Vien distriktet skal du på cykeltur gennem de flade rismarker, der er omgivet af de smukke grønklædte kalkstensbjerge. Du gør stop et sted, hvor risdyrkningen bliver demonstreret af en lokal bonde og forklaret af din guide. (Uden for risdyrkningssæsonen, ser du andre landbrugsaktiviteter.) Herefter fortsætter du på cykel frem til en lokal familie, hvor du ser, hvordan et lokalt måltid tilberedes af friske og nogle gange helt ukendte grøntsager, og du får smagsprøver - også på den lokale risvin. Herefter er der sejltur på floden og besøg i grotter i Van Long Naturreservatet, som er Nordvietnams største vådområde. Efter sejlturen går turen tilbage til Hanoi, hvor du er fremme sidst på eftermiddagen. Turen varer ca. 9 timer i alt. 


OBS til turen er det en god idé at medbringe en hat, et letvægtsregnslag og drikkevand. 


Du overnatter i Hanoi og denne dag inkluderer morgenmad samt frokost. 


 


Dag 5: Minikrydstogt på Halong Bay 


Du bliver hentet på hotellet om morgenen og kører til Halongbugten. Køreturen går gennem Den Røde Flods delta og forbi de mange rismarker og små landsbyer på vej mod næste mål: Halong Bay. I den store og billedskønne bugt rejser mere end 3.000 kalkstensøer sig stejlt fra bugtens rolige vand. ”Halong” betyder ”hvor dragen stiger ned i havet”, og en legende beretter, at bugten blev skabt af en drage, som levede i bjergene. Da den en dag løb ned mod havet, pløjede dens hale jorden op og efterlod kun små områder, kalkstens-øerne, synlige. Resten blev fyldt op med vand, og det er der, du snart skal sejle ombord på et hyggeligt skib. Det lille krydstogt i den smukke Halongbugt varer det næste døgn. Her er du indkvarteret i en hyggelig kahyt med eget bad og toilet. 


Når du er blevet indkvarteret, stævner skibet ud på bugtens smaragdgrønne vand mellem hundredvis af småøer, mens du nyder din dejlige frokost. Sejlturen mellem de mange tusinde øer er betagende smuk og undervejs går du i land for at besøge imponerende grotter, der med adskillige smukke kamre betager sanserne. Har man mod på det, er der også mulighed for en svømmetur. De magelige vælger dog blot at slappe af på dækket med en kølig drink inden aftensmaden serveres. Udsigten fra både kahytten og skibets dæk er enestående, og krydstogtet i bugten er uden tvivl én af de helt store oplevelser på rejsen. 


Du overnatter på skibet, hvor morgenmad, frokost og aftensmad er inkluderet. 


 


Dag 6: Halongbugten – Hanoi – fly til Danang 


Til bådens stille vuggen og bølgernes sagte skvulpen vågner du tidligt om morgenen, hvor der bliver serveret kaffe og te, inden du stiger om bord i mindre både for at udforske en af de fantastiske grotter. Efter den lille udflugt vender du tilbage til junken og fortsætter ind blandt bugtens små øer, mens der bliver serveret brunch om bord. 


Du siger farvel til bådens venlige personale og kører tilbage til Hanoi lufthavn. Herfra flyver du til Danang i det centrale Vietnam. Fra Danang bliver du kørt til Hoi An, som er en tur på ca. 30 km. 


Den charmerende lille by Hoi An er en af Vietnams absolut hyggeligste byer, og det er ikke uden grund, den er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Hoi An var tidligere blandt handelsfolk kendt under navnet Faifo, og den var i det 17.-19. århundrede en af de største havnebyer i Sydøstasien. Kinesere, japanere, franskmænd, briter, spaniere, portugisere og andre handelsfolk havde dannet små samfund her, men den enestående gamle by blev efterhånden isoleret, da floden sandede til. Det efterlod til gengæld byen uberørt af senere krige og en gåtur i gaderne mellem de tilbageværende gamle huse, broer og templer føles som en vandring i en unik lille tidsboble i den gamle handelsby. 


Du bor i Hoi An de to kommende 2 nætter, hvor morgenmad er inkluderet.


Dag 7: Sightseeing i hyggelige Hoi An 


I formiddag skal du på en guidet tur i den lille hyggelige by for at få et indtryk af byen og historien.  Du besøger den cantonesiske forsamlingshal og går mellem de gamle huse til Den Japanske Bro, som om noget er selve symbolet på Hoi An. På den anden side af broen fortsætter du langs floden til det franske kvarter. Undervejs kan du udse dig en af Hoi Ans gode og hyggelige restauranter til din aftensmad. 


Eftermiddagen er til fri disposition. Der er meget at få tiden til at gå med. Hoi An er et paradis, hvis man vil gå på opdagelse og købe nogle spændende ting med hjem. Her er et kolossalt udvalg af malerier, silkeklæder, keramik, kinesiske lanterner, spisepinde, lakerede varer, tepotter samt broderede duge og servietter. Eller måske har du bare lyst til at cykle en tur til stranden og nyde en helt afslappet eftermiddag. 


Denne dag er inkluderet morgenmad. 


 


Dag 8: Fra Hoi An over Hai Van passet til Hué (mulighed for tilkøbsudflugt til en halvdagscykeltur på landet) 


Formiddagen er til fri disposition. Du har mulighed for at tilkøbe en halvdagstur til Kim Bong, hvor du skal cykle blandt rismarkerne. 


Efter frokost bliver du hentet på hotellet og fra Hoi An bliver kursen sat mod Hué. Køreturen går over det smukke Hai Van-pas, ”Skyernes Pas”, gennem et bjergrigt område med spektakulære udsigter langs kysten, hvor vejene snor sig ind og ud langs de blå laguner ved Det Sydkinesiske Hav. Herefter slår vejen ind i landet frem mod den gamle kejserstad. 


De kommende nætter bor du i Hué og morgenmad er inkluderet.


Tilkøbsudflugt: Halvdagscykeltur på landet til Kim Bong. 


Du cykler om formiddagen ned til havnen og tager cyklerne med på båden, som på ca. 35 min. sejler til den lille landsby Kim Bong på øen af samme navn. Her venter en hyggelig og afslappet cykeltur igennem det betagende og uforstyrrede landskab. Du cykler forbi bønder, der arbejder i rismarken, og vandbøfler der ligger og daser i det mudrede vand. Her er beskedne buddhistiske templer, hvor de lokale fremsiger bønner og bringer offergaver til forfædrene. Kim Bong var i Hoi Ans storhedstid centrum for den lokale bådbygning. 


Her og der ses kvinder, der fletter kurve og hatte i palmetræernes skygge. 


Du besøger miniværksteder med hjemmeproduktion af risnudler, sivmåtter og flettede bambusbåde. De lokale skibstømrere og møbelsnedkere er også i gang med dagens arbejde og lader dig gerne se nærmere på deres fantastiske håndværk. 


Du sejler tilbage til Hoi An, hvor turen slutter.  


 


Dag 9: Sightseeing i Hué 


Du begynder morgenen med et besøg til det Kejserlige Citadel i Hué. Det er skabt med Beijings ”Forbudte By” som forbillede, og citadellet er omkranset af tre mure; den 11 km lange Kinh Than, som er den ydre del, havde 9 meter høje mure understøttet af udkigstårne, 10 porte og en voldgrav, som beskyttede Hoang Thanh, ”den gule indhegning”, hvor kejseren udførte sine officielle pligter. Omgivet af 1 meter tykke mure finder man i midten Tu Cam Thanh, eller ”den lilla indhegning”, også kendt som ”Den Forbudte By”, hvor kejseren havde sine private gemakker. Citadellet blev påbegyndt af kejser Gia Long i 1804 og blev udbygget yderligere af efterfølgende generationer. 


Hués ”Forbudte By” blev praktisk talt ødelagt under Tet-offensiven i 1968, og lå forsømt og i ruiner indtil vietnameserne i 1990’erne anerkendte det som en turistattraktion. I dag er området udpeget som UNESCO verdensarv, og citadellet restaureres langsomt og omhyggeligt. 


Fra citadellet kommer du på sejltur på Duftenes Flod, hvor de mange gravmæler efter kejserne flankerer floden. Selv om hvert gravmæle langs Duftenes Flod har sine helt egne kendetegn, er de alle bygget op omkring fem fællestræk, der blandt andet inkluderer stenskulpturer af elefanter og krigere, et lille tempel til tilbedelse af kejseren og selvfølgelig selve graven, hvor de jordiske rester hviler eller har hvilet. Desuden oplever du hverdagslivet på og langs floden. 


Målet er Thien Mu Pagoden, hvis 21 meter høje tårn er en af de mest berømte bygninger i hele Vietnam. 


Pagoden, som er placeret på et udkigstårn med udsigt over Duftenes Flod, kan dateres til 1601. Selve det syv etager høje, ottekantede tårn blev dog først bygget i 1844 af kejser Thieu Tri. Hver etage symboliserer et af Buddhas tidligere liv. Pagoden er et charmerende og fredfyldt sted med falmede lyserøde mure og kløverfarvede skodder, som åbner til en lerstensbelagt gård med bonsai, frangipani- og azaleatræer i bronze- og porcelænskrukker. Ligeledes finder man stedsegrønne træer som fyrretræer og cedertræer. 


Frokosten bliver en helt særlig oplevelse. Frokosten er vegetarisk og tilberedes og serveres af nonnerne i Lien Hoa Pagoden, og du har mulighed for at se, hvordan den lækre mad tilberedes over brændekomfur. Som noget helt specielt spiser du sammen med nonnerne. Kommunikationen med dem kan dog være vanskelig, da mange af dem ikke taler særlig meget engelsk.  


Efter frokost besøger du Tu Duc gravmæle. Næste stop på turen er Thanh Tien landsbyen, der er berømt for at have fremstillet papirblomster i over 300 år. Du møder landsbyens beboere og får mulighed for at fremstille din egen papirblomst. Med dit besøg støtter du et håndværk og en landsby, der ellers har svære kår. 


Du er tilbage i Hué hen på eftermiddagen, og resten af dagen er til fri disposition.  


Du overnatter i Hué og morgenmad samt frokost er inkluderet. 


 


Dag 10: Hué – Ho Chi Minh City – Mekongdeltaet (ilkøbsudflugt til Can Thos gadekøkkener) 


Du bliver kørt til lufthavnen i Hué og flyver til Ho Chi Minh City. Efter ankomst i Ho Chi Minh City er der transfer til Can Tho i Mekongdeltaet. Køreturen tager omk. 3-4 timer. 


Mekongdeltaet er Vietnams brødkurv. Området er meget frodigt, og klimaet gør, at der kan dyrkes 3 afgrøder om året. Frodigheden skyldes, at Mekong-deltaet er dannet ved aflejringer fra den mægtige Mekong-flod, som har sin oprindelse i det tibetanske højland ca. 4.500km mod nord. Fra dens udspring bugter floden sig vej gennem Kina, Myanmar, Laos, Cambodja og det sydlige Vietnam, før den flyder ud i Det Sydkinesiske Hav. Mekongs vietnamesiske navn, Cuu Long, betyder ”Ni Drager”, der henviser til de ni delfloder, som leder Mekong-flodens vandmasser ud i havet. Ved ankomsten til Can Tho kører du til hotellet og bliver indkvarteret. Herefter er resten af eftermiddagen til fri disposition til at nyde det herlige lokale marked og livet langs floden. Can Tho er den største by i Mekong-deltaet og, der foregår en livlig handel samt transport på - og langs floderne. Om aftenen kan du nyde middagen på en af restauranterne ved flodbredden eller du kan deltage i tilkøbsudflugten til Can Thos gadekøkkener. 


Du overnatter i Can Tho de to kommende nætter og morgenmad er inkluderet. 


Tilkøbstur: Smag på Can Thos gadekøkkener.  


I aften kan du komme med på et kulinarisk eventyr på gåben rundt i Can Tho. Turen starter med en gåtur til den lokale park, hvor du kan opleve de lokale danse zumba, jogge eller lave gymnastik. Kast dig ud i dans og bevægelse, hvis du har lyst til at deltage. Derefter går du gennem gader og stræder til det første madstop, hvor du skal smage Can Thos berømte signaturret: Friturestegte rejekager. Næste stop gælder den lækre lokale suppe, stegte forårsruller, kød serveret med stjernefrugt, agurk og grøn mango eller noget helt andet. Aftenen rundes af på en tagrestaurant med en kølig drink og en fin udsigt over Can Tho og dette område af Mekongdeltaet. 


 


Dag 11: Det flydende marked i Can Tho, cykeltur og sejlads i Mekong-deltaet samt kørsel til Saigon.  


I dag skal du tidligt op for at opleve Sydøstasiens største flydende marked, der ligger i Cai Rang, tæt på Can Tho. Det er et unikt og meget farvestrålende marked, og det er en fantastisk oplevelse at se, hvordan varerne handles hen over rælingen på de hundredvis af både og pramme, der på forunderlig vis formår at zigzagge rundt mellem hinanden. 


Du kommer på en fantastisk sejltur ad floder og smalle kanaler, hvor livet går sin vante gang. Generelt kan siges, at Mekong-deltaet i høj grad er et område, hvor folk bor og arbejder på naturens betingelser, og fra båden kan du følge med i det hele på nært hold. Ikke mindst fordi der også stadig foregår rigtig megen transport på floden. 


Derefter går turen til et traditionelt familieejet ”nuddelværksted”, hvor du oplever, hvordan nudler bliver fremstillet på traditionel vis. Du får smagsprøver på nudlerne og andre af Mekongdeltaets specialiteter. 


Herefter skal du på cykeltur gennem landskabet mellem frugtplantager, grøntsagsmarker, palmer, rismarker, bifloder og kanaler. Her findes netop det farverige og eksotiske Vietnam, som mange har set på billeder og drømmer om at opleve ved selvsyn. Guiden leder dig frem til en kakao plantage, hvor du lærer om anvendelsen af kakao i alt fra chokolade til kosmetik, kakaomælk og kakaovin. 


Du overnatter i Can Tho og morgenmad samt frokost er inkluderet. 


 


Dag 12: Can Tho – Saigon  


Formiddagen er til fri disposition til at gå på opdagelse på egen hånd i Can Tho. 


Først på eftermiddagen går turen tilbage til Ho Chi Minh City, hvor du ankommer sidst på eftermiddagen. 


Ho Chi Minh City hed tidligere Saigon, men byen er vokset og navnet Ho Chi Minh City dækker hele byen, mens Saigon nu er en bydel. Byen er den mest “vestlige” blandt Vietnams byer og den er hjemsted for 7,5 millioner mennesker og har en blomstrende og fri markedsøkonomi. Det er en by med forbløffende kontraster: elegante internationale hoteller, eksklusive restauranter og moderne barer og dette side om side med gadekøkkener, støjende cykeltaxaer og knallerter. Højhuse og indkøbscentre kappes om pladsen med frugt- og grøntsagsmarkeder, pagoder og karaokebarer. Summende, blomstrende, tæt pakket, kaotisk – og alligevel stadig med elegante franske koloniboulevarder og bygninger som henleder tankerne på Frankrig, under hvis forvaltning Saigon var kendt som ”Orientens Perle”. 


Du overnatter i Ho Chi Minh de kommende tre nætter og morgenmad er inkluderet.


 


Dag 13: Cu Chi-tunnelerne og sightseeing i Ho Chi Minh City (tilkøbstur til Saigons gadekøkkener) 


Dagens oplevelser starter med de berygtede Cu Chi-tunneller, som ligger cirka 70 km nordvest for byen. Cu Chi-tunnellerne strækker sig i et imponerende 250 km langt underjordisk net og er et bevis på den enorme opfindsomhed og idérigdom, som vietcongerne udviste i deres guerillakrig i syd, og du vil kunne se de hemmelige faldlemme, underjordiske køkkener, beboelsesområder, hospitaler og møderum. Cu Chi-tunnellerne var strategisk vigtige under et par operationer under vietnamkrigen, bl.a. TET-offensiven i 1968. Det var et hårdt liv i tunnellerne, hvor mange døde af malaria og andre sygdomme, og på de underjordiske hospitalsstuer døde sårede soldater af deres kvæstelser. I dag opfatter vietnameserne Cu Chi-tunnellerne som et eksempel på folkets modstandskraft.  


På vejen tilbage til Ho Chi Minh City spiser vi frokost. 


I eftermiddag er tiden sat af til sightseeing i Ho Chi Minh City. Turen til Krigsmuseet, hvor størstedelen handler om Vietnamkrigen, eller som vietnameserne siger - Den Amerikanske Krig, hvor det moderne Vietnam og ikke mindst kommunistpartiet lagde stor vægt på de værdier, der blev skabt under den fælles kamp mod amerikanerne. På museet kan du se mange af de våben, amerikanerne anvendte, og der er flere fine, men barske fotoudstillinger, hvor mange af de pressefotos, der gik verden rundt, er udstillet. 


Efter dette noget barske forsøg går turen videre rundt i Ho Chi Minh City for at se på nogle af kolonitidens gamle bygninger fra det 19. århundrede bl.a. den katolske Notre Dame-katedral i røde mursten, postkontoret og ”Hotel de Ville”, rådhuset, som også ser umiskendeligt europæisk ud. Du kommer også omkring Genforeningspaladset, der i 1960´erne var regeringsbygning for den sydvietnamesiske regering og hjem for præsidenten. 


Du overnatter i Ho Chi Minh City og morgenmad samt frokost er inkluderet.


Tilkøbstur: Saigons gadekøkkener 


På denne tur bliver du hentet på hotellet mellem kl. 18.00 og 18.30, og du kører til centrum af det gamle Saigon. Her traver du sammen med guiden gennem gader og gyder til nogle af byens bedste gadekøkkener og du prøver forskellige fremragende retter undervejs. Du vil opleve, hvordan man slår sig ned på nogle stole ved et bord og henter en ret her, en anden ret der, og drikkevarer fra en tredje sælger. Måske begynder du med den unikke rispapirpizza, så måske den dampede riskage ”banh beo” eller den sprøde vietnamesiske pandekage ”banh xeo”, og du skal helt sikkert også prøve de søde supper. Hvis du ser noget meget eksotisk, som du har lyst til at smage, så bed guiden hjælpe dig. Du er tilbage på hotellet ved 21-tiden.  


 


Dag 14: Ho Chi Minh City (tilkøbsudflugt til middagskrydstogt på Saigon floden) 


Dagen er til fri disposition. Måske har du lyst til at tage på shopping, besøge et af de spændende museer eller bare slentre rundt i gader og stræder og nyde livet i byen. Du kan gå på opdagelse på byens markeder - og måske har du lyst til at besøge Chinatown i Cholon. Hvis du har lyst til at opleve et fantastisk fødevaremarked med alle de eksotiske grønsager, anderledes fisk og spændende krydderier, så skal du tage til Binh Tay markedet.  


I aften har du mulighed for at runde rejsen af med tilkøbsturen middagskrydstogt på Saigon floden.  


Du overnatter i Ho Chi Minh City og morgenmad er inkluderet. 


Tilkøbstur: Middagskrydstogt på Saigon floden. 


Du bliver hentet på hotellet og kørt til Nha Rong kajen. Her ligger båden Bonsai Legacy, der er en kopi af en klassisk flodbåd. Når båden stævner ud og mørket falder på, nyder du din velkomstdrink. Der bliver serveret en dejlig middag med lækre vietnamesiske retter, mens båden sejler på floden og du nyder udsigten til Ho Chi Minh Citys skyline og store lyshav. Blandt andet passerer du det ikoniske Biltexco Tårn og Bach Dang kajen. På nogle af højhusene er der hver aften lysshow, som bedst ses fra floden. 


 


Dag 15: Ankomst i Danmark 


Der er tidlig transfer til lufthavnen. Du tjekker ind og flyver til Danmark. Du ankommer i Billund Lufthavn sen aften. 


Der er inkluderet morgenmad.  


 


Hoteller


Der overnattes på gode 3-stjernede hoteller, og et 4-stjernet krydstogtskib i Ha Long Bugten. Hoteller oplyses med forbehold for ændringer: 


Hanoi Boutique Hotel & Spa, Hanoi 


Det charmerende 3-stjernede Hanoi Boutique Hotel & Spa ligger i hjertet af Hanoi’s gamle kvarter, ca. 200 meter fra den berømte Hoan Kiem Sø. Hotellet har restaurant, café, en stor spa og har 24-timers roomservice. Hotellet har cykler, som udlejes. 


Hotellet har 40 værelser, der er indrettet med mørke træsorter og varme farver. Værelserne er udstyret med hårtørrer, sikkerhedsboks, tv med betalingskanaler, aircondition, minibar (mod betaling) og en gratis flaske vand dagligt. Der er gratis wifi over hele hotellet. 


 


Emeraude, Halongbugten 


Det 4-stjernede skib Emeraude har 37 kahytter fordelt på 3 dæk. Kahytterne har dobbeltseng og eget badeværelse og er udstyret med aircondition.  Skibet har en stor restaurant, en butik, en udendørs biograf, bar og soldæk med solstole. Desuden er der kajakker, tai chi undervisning, fiskegrej og madlavningskursus – alt sammen gratis at bruge eller deltage i. 


 


Êmm Hotel Hoi An, Hoi An 


Êmm Hotel ligger i Hoi Ans gamle bydel i gåafstand til byens attraktioner. Designet er moderne og i stærke, klare farver. Hotellet har 92 værelser, der har tv med satellitkanaler, aircondition, minibar med kaffe/te faciliteter, sikkerhedsboks og gratis WIFI. 


Hotellet har restaurant, bar og en stor swimmingpool med solsenge.  I restaurant YÊN kan du både sidde indenfor eller nyde din mad udenfor ved poolen eller i den lille have. 


 


Êmm Hotel Hué, Hué 


Det 3-stjernede Êmm Hotel Hué er et dejligt hotel, der ligger midt i Hué med gåafstand til floden. Hotellet har en lille hyggelig gårdhave med pool og bar-område samt egen restaurant. 


Værelserne er indrettet i lyse farver, og der er aircondition, te/kaffe-faciliteter, wi-fi, TV, minibar, hårtørrer og sikkerhedsboks. 


Det er muligt at leje cykler på hotellet. 


 


Kim Tho Hotel, Can Tho 


Det 3-stjernede Kim Thom Hotel ligger tæt på Ninh Kieu kajen i hjertet af Can Tho. Der er 2 minutters gang til Ong Pagoden og Templet. Hotellets restaurant serverer både vietnamesiske og vestlige retter. Hotellet har også bar, sikkerhedsboks i receptionen samt 24-timers roomservice. 


Hotellet har ca. 50 værelser, der enten har udsigt til floden eller til byen. Værelserne har kabeltv, aircondition, minibar (mod betaling), hårtørrer og en flaske gratis vand pr. dag på værelset. 


Odys Hotel, Ho Chi Minh City 


Odys Hotel er et dejligt turistklassehotel, der ligger i Ho Chi Minh City centrum kun 100 meter fra Ben Thanh markedet. Der er ca. 10 min. gang til floden og Bitexco tårnet. 


Hotellet har ca. 70 værelser fordelt på 9 etager. Værelserne er min. 22 m² store og er enkelt indrettet.  Der er alle moderne faciliteter inkl. tv, hårtørrer, minibar, gratis Wi-Fi, velkomstdrink og frugtkurv samt 2 gratis flaske vand pr. dag. 


Hotellet har en restaurant, der serverer morgenmad, frokost og middag.


Ekstra - tilkøb direkte hos Ruby Rejser


Forlæng din rejse med nogle afslappende dage ved stranden i Phan Thiet.


 Phan Thiet er et af Vietnams bedste strandområder og er et klassisk eksempel på et feriested, der har formået at bevare sin fiskerlandsbykultur. Selve byen er forblevet forholdsvis uberørt af turisme, Der løber en flod gennem byen og den lille havn i flodmundingen er altid fuld af farvestrålende både. Det lokale liv fortsætter her, og Phan Thiet har i Vietnam i årevis især været kendt for en fantastisk fiskesovs, der er en vigtig ingrediens i det vietnamesiske køkken. Som turist er Phan Thiet dog lig med et af Vietnams allerbedste strandområder med smukke næsten ørkenagtige klitter ned til det klare, varme vand. Det område kaldes Mui Ne, og her langs kysten ligger en række fortrinlige hoteller, restauranter og caféer. Her er gyldne sandstrande, klart vand og smukke omgivelser, og hotellet har alt, hvad man kan ønske sig til nogle afslappende dage. 


Oplev Cambodjas højdepunkter på en 6 dages forlængelse 


På denne forlængelse oplever du Cambodjas største højdepunkter på en lille 6 dage/5 nætters berigende rundrejse, hvor du mærker Cambodjas folkesjæl og får et godt indblik i landets tusindårige historie. Du starter med at køre til den charmerede by Chau Doc, der ligger ved sammenløbet af Mekong og Bassac floderne. Her overnatter du inden du næste formiddag sejler op ad Mekong, krydser grænsen til Cambodja og ved middagstid når frem til Phnom Penh. Du oplever kongepaladset og den imponerende Sølvpagode. På tredjedagen bliver du kørt fra Phnom Penh til Siem Reap. På den måde oplever du landskabet og livet på landet; undervejs gør du to stop, et i ”edderkoppelandsbyen” Skun, og det andet i Konpong Khleang, der er en landsby på pøle i – eller ved afhængig af årstiden – Tonle Sap søen. Forlængelsens sidste 3 dage gælder Siem Reap og det ikoniske Angkor kompleks, hvor to oplever både Elefantterrassen, Leper Kongernes Terrasse, Ta Prohm og Angkor Wat.


Særlige betingelser


Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber er alene formidler af dette tilbud.


Værdibeviset udløber 1 måned før  afrejsedato.


Du skal efter køb bekræfte reservationen hos Ruby Rejser på incoming@ruby-rejser.dk eller +45 86 15 35 99. Det skal ske senest 48 timer efter købet af værdibevis. Husk at oplyse at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas.


 


Bemærk


Teknisk arrangør er Ruby Rejser. Ruby Rejser er medlem Rejsegarantifonden - nr. 206. 


Ruby Rejser er medlem af Danmarks Rejsebureauforening. 


Alle oplyste tidspunkter er vejledende og vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting. 


Flytider kan variere ved tidsændringer. 


Ved fejl eller mangler på destinationen skal der rettes henvendelse til opholdsstedet med det samme. 


Umiddelbart herefter skal der også rettes skriftlig henvendelse til fordelsklubben 


på avisfordele@jfmedier.dk hvor det fremgår, hvem der er klaget til på destinationen. 


Følges proceduren ikke og modtager klubberne først en evt. klage efter hjemkomst, 


vil denne blive afvist og kompensation vil ikke være muligt.