For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

Indlæser

  • NaturoplevelserØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturoplevelserØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturoplevelserØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturoplevelserØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturoplevelserØsterssafari ved Vadehavet

  • NaturoplevelserØsterssafari ved Vadehavet

Naturoplevelser

Østerssafari ved Vadehavetinkl. naturvejleder

Denne klassiske østerstur bringer dig helt tæt på livet i Vadehavet og på den blotlagte, frodige mudderflade. Tag med, når vi forcerer den bløde bund ved lavvande og omkring 300 meter ude i Vadehavet finder masser af østers - verdens frækkeste råvare! Når du har plukket østers nok, er der prøvesmagning af de lækre, friske østers.

Dato
05.09.20. Kl. 10.00 - ca. 12.30.
24.10.20. Kl. 13.30 - ca. 16.00.
Nytårsøsters 30.12.20. Kl. 07.30 - ca. 10.00.

Pris Abonnent: 175 kr. + 15 kr. gebyr. Børn max. 13 år: 110 kr. + 15 kr. gebyr // Ikke-abonnent: 185 kr. + 15 kr. gebyr. Børn max 13 år: 120 kr. + 15 kr. gebyr.

Prisen er pr. person og inkluderer naturvejleder.

Der er mulighed for at købe østersknive til 165 kr.

Bemærk Mødested: På p-pladsen v. Muslingevej/Kommandørkaj, Havneby, 6792 Rømø.

Pris Fra 175 kr.
Gebyr + 15 kr.

Beskrivelse

Østerssafari ved Vadehavet


Nationalpark Vadehavet rummer helt uventede og overvældende oplevelser, og der er mange måder at opleve verdens vigtigste tidevandszone, Nationalpark Vadehavet og UNESCOs Verdensnaturarv på.


Så ønsker du at få alle sanser stimuleret, er en østerstur den ultimative oplevelse. Du kommer helt tæt på, når vi blot få hundrede meter ude på vadefladen finder østersbankerne.


 


Program


Østerssafari foregår ved lavvande, hvor vi vandrer ud over den blotlagte mudderflade til østersbankerne, der befinder sig i den reneste del af Vadehavet. Den bløde bund, kan være en udfordring, men ikke værre end at alle kan være med. Det kræver kun fornuftig beklædning og tætsiddende, langskaftede gummistøvler, der gør det muligt at nå ud til de større østersbanker.


Når vi har plukket østers nok, er der prøvesmagning af de friske østers, der som kongeligt regale og eksportvare tidligere indbragte formuer, men som uddøde og siden blev erstattet af et nyt østerseventyr med udgangspunkt fra øen Sild. En fortælling om rigdom, magt og forfald.


 


Bemærk


Teknisk arrangør er Sort Safari®. 


Medbring din tilsendte billet.


Alle oplyste tidspunkter er vejledende.


Vi anbefaler praktisk og varm, vind-og vandtæt påklædning samt langskaftede gummistøvler.


Husk at medbringe spand til østers og en greb, hvis du vil grave efter sandmuslinger m.m. samt evt. vandtætte handsker.


Det kan være en god idé at medbringe skiftetøj.


Østersbanken, som vi besøger, ligger i det reneste område af Vadehavet, men fortæring af østers er dog altid på eget ansvar.


Der kan pludseligt opstå specielle vejrforhold i Vadehavet, som forhindrer os i at komme ud på de egentlige østersbanker. Vi må da indsamle østers på vadefladen.


Aflysning pga. storm kan forekomme, og meddeles 1-2 dage før arrangementet.