For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

loading

 • Rejser8-dages forårskrydstogt

Rejser

8-dages forårskrydstogtMasser af kulturbyer & tulipaner

Oplev Nederlandene når foråret står i fuldt flor, og kom tæt på nogle af landenes mest kendte kulturbyer sammen med vores danske rejseleder. Det bliver 8 fantastiske dage. Vi kommer blandt andet til at besøge Köln, Amsterdam, Rotterdam, Enkhuizen og Arnhem. Det er flodkrydstogtsskibet MS Rhein Symphonie, som danner rammen for vores rejse til de mange fantastiske byer.

Dato 29.04.20. Afrejse Billund Lufthavn

Pris Prisen er pr. person i delt dobbeltkahyt på Main-dæk kategori D og prisen er inklusiv dansk rejseleder, fly Billund – Frankfurt t/r, transport jf. program, byvandringer i Arnhem og Köln, frivillige ture til fods og informationsmøder ved rejselederen, 7 nætters krydstogt på Rhein Symphonie i delt dobbeltkahyt med vindue på Main-dæk kategori C , helpension på skibet (evt. måltider i land er for egen regning), kaffe og te til måltiderne på skibet og skatter og afgifter.

Se under ”Beskrivelse” hvad prisen ikke inkluderer og evt. tillæg og forskellige værelsestyper.

Bemærk Vi gør opmærksom på, at der ved køb af denne rejse er særlige betingelser. Du vil senest 3 måneder før afrejse modtage rejsebevis fra Albatros Travel.

Afrejse 29.04.20
Pris Fra 10.490 kr.
Gebyr + 0 Kr.

Beskrivelse

Kultur, historie og natur


Glæd dig til en rejse fyldt med masser af alsidige oplevelser, når dette 8 dages forårskrydstogt tager dig til Nederlandene og mange af deres skønne byer. Området har en masse at byde på, når det kommer til historie, arkitektur og kultur. Men ikke nok med det, så er området også ganske naturskønt, og når rejsen foregår til vands, så er der rig mulighed for at nyde synet af det smukke landskab. 


Dagsprogram 


Dag 1 Danmark – Köln. Kölns domkirke og check-in på skibet 


Ved ankomsten til Frankfurt kører vi direkte til Köln.  


Efter ankomsten til Köln giver rejselederen en kort byvandring i den gamle romerske by. Köln var efter sigende en af de største byer uden for Rom og hed Colonia Claudia Ara Agrippinensium. Den romerske historie er tydelig overalt i bybilledet. Selv i parkeringskældrene støder man ofte på rester fra romersk byggeri. 


Vi starter i den gamle bydel, Altstadt, som ligger ned til Rhinen. Kölns Altstadt er ikke så imponerende som i mange andre tyske byer, men det er rigtig hyggeligt at gå en tur i de snørklede gader. Der er et lille stemningsfuldt torv, Alter Markt, og en del historiske bygninger, der dog ikke er de oprindelige, men genopført efter 2. verdenskrig,. Köln var nemlig en af de tyske byer, som næsten blev jævnet med jorden. Det siges, at efter de sidste bombardementer var overstået, kom beboerne op fra beskyttelsesrummene, hvorpå de så sig omkring og begyndte at tale om, hvorvidt de skulle bygge byen op igen eller flytte et andet sted hen. Men da de så, at Kölner Dom på helt mirakuløs vis stadig stod, besluttede de sig for at blive – og kun derfor.  


Vi skal naturligvis også se den imponerende domkirke, der er et ypperligt eksempel på gotisk arkitektur og i øvrigt er den største gotiske kirke i Nordeuropa. Kölner Dom er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv og er en af de mest besøgte seværdigheder i Tyskland.  


Herefter er der tid til lidt frokost i Köln på egen hånd, inden vi mødes igen for at tage til skibet, hvor der er indtjekning. Ved aften tid sættes kursen mod Nijmegen, hvor vi kommer frem næste morgen. 


Dag 2 Nijmegen


Vi ankommer her til morgen i Nijmegen, som er Nederlandenes ældste by i landets største provins Gelderland. Vi kan nyde udsigten over de gamle kirkespir og den flotte, hanseatiske arkitektur, ved Indsejlingen i havnen tidligt om morgenen. Byen kan du opleve på egen hånd ellers er der mulighed for at tilkøbe en byrundtur til fods i Hansastaden Nijmegen.


Som en del af udflugtspakken er en rundtur til fods i byen, der afsluttes omkring den historiske bymidte Grote Markt, hvor der er rigeligt af caféer der kan slukke evt. opstået kaffetørst undervejs. Man kan også besøge det nationale cykelmuseum Velorama, hvor udstillingen på tre etager går igennem udviklingen af cyklen og adskillelige små historier/kuriosa, der vedrører de to-hjulede. 


Et yndet sted at besøge for både lokale og turister på udkig efter en mere afslappet oplevelse er parken Kronenburgerpark, der er anlagt midt i centrum. Flotte springvand, ænder, hejrer, vedligeholdte græsplæner og god atmosfære er hvad der kendetegner parken her. Byens anden kendte park Valkhof Park ligger også ganske tæt på centrum, dog i modsatte retning. Her kan ruinerne af den gamle borg ses, samt det stadig stående borgkapel – parken er alt i alt endnu en fin oase at besøge. 


Efter frokost sættes kursen mod det vestlige Holland og nærmere bestemt Rotterdam, hvor vi ankommer i løbet af aftenen/natten. 


(Dagens udflugt i Nijmegen er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet). 


 


Dag 3 Rotterdam


Deltaet omkring Rotterdam, Rhinen-Meuse-Scheldt, er et resultat af de mange floder som flyder sammen i området, inden de når Nordsøen. Det kaldes ofte blot Rhin-deltaet, siden Rhinen er den største enkelte bidragende flod. Det gør området rigt på øer, søer og vandveje. 


Vandvejene gør Rotterdam til en dynamisk international by, som huser verdens fjerdestørste og bestemt en af de travleste havne. Her er der altid gang i tankskibe, containerskibe og de karakteristiske lange transportflodskibe, som vi formentligt i løbet af turen har set flere gange. 


Dagens Albatrosudflugt sætter både fokus på den moderne by Rotterdam, og vi skal selvfølgelig også se Erasmusbroen over floden Maas og få en fornemmelse for Rotterdams maritime miljø. 


Sent om aftenen sætter vi kurs mod Amsterdam. 


(Dagens udflugt i Rotterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet). 


Dag 4 Amsterdam, Holland 


Vi ankommer til Amsterdam om morgenen. Efter morgenmaden er der masse af tid til at opleve den fantastisk hyggelige by og dens små hyggelige gader og unikke byliv. 


Du kan også tilkøbe endnu en Albatrosudflugt, da vi skal opleve den Nederlandenes hovedstad i dagslys. I dag har du som del af udflugtspakken mulighed for at deltage i en stemningsfuld kanalrundfart gennem byens mange kanaler – med udsigt til husbåde og de karakteristiske smalle pakhuse, der præger byens centrum. Byen viser sig fra sin allerbedste side i det gamle arbejderkvarter Jordaan. De små gader mellem de tre store kanaler er bedst kendt som ”De ni små gader” – De negen straatjes. Disse gader er hjemsted for en række interessante designere, som får selskab af specialbutikker, gallerier samt de såkaldt brune caféer, som er gamle, patinerede værtshuse med god lokal og belgisk øl. 


Hvis pladsen i de smalle kanaler tillader det, sejler vi i Jordaan forbi et af Amsterdams allerstørste tilløbsstykker, Anne Franks hus, der ligger ved kanalen Prinsengracht tæt på kirken Westerkerk. 


Vælger du at tilbringe dagen i Amsterdam på egen hånd, kan du for eksempel besøge nogle af byens museer. Amsterdam er på alle måder en stærk museumsby og arnested for en række af verdenshistoriens største kunstnere. Det er derfor imponerende samlinger, som tager plads på museernes vægge. Gå for eksempel på opdagelse omkring Museumplein (museumskvarteret), hvor man finder byens mest prominente kunstmuseer. Rijksmuseum Amsterdam rummer en stor samling mesterværker: fra religiøs kunst til guldaldermalerier og værker af blandt andre Rembrandt. På van Gogh-museet præsenteres verdens største van Gogh-samling med mere end 200 malerier og 500 tegninger af den store mester. 


Den moderne kunst har hjemme på Stedelijk-museet, mens en række andre udstillingsbygninger og museer på hver deres måde medvirker til at kaste lys over Nederlandenes historie som flådenation og kolonimagt. Det gælder blandt andet Amsterdams spændende historiske museum, der med interaktive midler folder den store fortælling ud i bygningen på Kalverstraat. 


(Dagens udflugt med rundtur i Amsterdam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet). 


Bemærk venligst: Rederiet prøver så vidt muligt at få kajplads i Amsterdam centrum. Det er desværre ikke altid muligt, for selv om en kajplads er booket og bekræftet, forbeholder havnen sig altid ret til at flytte et skib – og det op til få timer før ankomst. Det betyder, at vi i de tilfælde, hvor kajpladsen er langt for centrum og uden for gåafstand, bestiller en bus i forbindelse med byture og andre arrangementer i programmet og udflugtspakken. Deltager man ikke i det planlagte program, eller ønsker man at indlægge egne programpunkter, er transport fra og til skibet på egen regning. 


 


Dag 5 Amsterdam og Enkhuizen, Holland


Vi har ligget til i Amsterdam over natten. 


Her begynder dagens udflugt, hvis du har tilkøbt dagens udflugt: Keukenhof tur (denne tilkøbes ombord). Der køres med bus for at besøge den verdenskendte og farverige blomsterpark Keukenhof. I parken vil der være intet mindre end 7 millioner af de fineste blomsterløg i fuldt flor med over 800 varianter af tulipaner.  


I parken, der kun holder åbent ganske få uger om året, melder forårets komme sig med et væld af farver. I den 32 hektar store park er der talrige blomsterudstillinger og flere smukke inspirations-haver. Blandt andet den historiske have, der med tulipaner fortæller den smukke blomsts 400-årige udvikling frem mod den kultiverede plante, vi ser i dag. Der vil være eksempler på tulipaner i nye farver og varianter, som man vil kunne købe i fremtiden, men som endnu ikke er på markedet. Der er også tips til dem, der har mod på at anlægge deres egen tulipanhave. Der er tid til en gåtur i parken for at se på det fantastiske blomstershow. Efterfølgende køres der tilbage til Amsterdam.  


Om eftermiddagen er det tid til at drage nordpå og vi forlader derfor i løbet af eftermiddagen/aftenen floderne, sluserne og kanalerne og sejler ud på Markermeer. 


 


(Dagens udflugt til Keukenhof er ikke inkluderet i rejsens pris. Udflugten skal bestilles direkte ved rederiet ombord). 


Dag 6 Enkhuizen, Holland


Skibet ligger i dag til i Enkhuizen i provinsen Noord-Holland. Enkhuizen ligger i Ijsselmeer og har historie helt tilbage fra det 8. århundrede. Opblomstringen sker dog først rigtigt i det 16. og 17. århundrede også kendt som den Gyldne tid for Nederlandene. Enkhuizen var en af baserne for det succesrige Nederlandske Ostindiske Kompagni, der importerede krydderier som peber, muskatnød og nelliker fra Asien, som solgtes for høje summer i Europa (det samme som de nærliggende byer Hoorn og Amsterdam). 


Byens fald fra stormagt ligger, ligesom andre byer i Nederlandene og Belgien gemt, i tilsandingen af havnen. Derfor gik det meste af handlen fra byen over til Amsterdam. 


Dagens Albatros tur er en udflugt til provinsen Nordholland med bla. Edam. Her besøges byens historiske centrum, med rødder tilbage til middelalderen. Byen er velbevaret, og det giver en unik oplevelse af at være tilbage i en traditionel nederlandsk landsby, dengang hvor handlen ved Zuiderzee (Ijseelmeer i dag) var på sit højeste. Vi besøger frilandsmuseet Zaanse Schans som genfortæller levevis og boligstandard fra det 17. og 18. århundrede i området. 


Men byen er også verdenskendt for andet end sine traditionelle bygninger nemlig ost. Edam er også navnet på en af Nederlandenes berømte oste: en stor, rund og fast ost dækket af rød voks. Vi får mulighed for at smage denne under besøget på en af de lokale ostefabrikker. 


Efter udflugten kan du vælge at sammen med rejselederen udforske den lille fiskerby Enkhuizen (Det kræver at man enten spiser en let frokost inden eller efter den korte frivillige tur). Byens lille torv, den hyggelige marina, tårnet og små snørklede gader er bestemt en tur værd. Byen er også hjemsted for det spændende Zuiderseemuseum som fortæller om livet gennem tiden ved Zuidersee med både en udendørs og indendørs udstilling (entré for egen regning). 


(Dagens udflugt med rundtur i provinsen Nordholland og Edam er ikke inkluderet i rejsens pris. Særskilt udflugtspakke kan købes, se mere senere i programmet). 


 


Dag 7 Arnhem, Holland


 


I løbet af gårsdagen og natten er vi sejlet fra Enkhuizen til Zuidersee og er ankommet til Hollands største provins: Gelderland. Her skal vi besøge provinshovedstaden Arnhem, der ligger ved bredden af Nedre Rhinen. 


Byens historie går langt tilbage i tiden, men det er den nyere historie, der er i centrum under vores besøg. Mod slutningen af 2. verdenskrig oplevede byen hårde kampe, blandt andet på grund af dens vigtige strategiske position ved Rhinen. Under ”Operation Market Garden” i slutningen af 1944 fik engelske og polske tropper til opgave at sikre broen i Arnhem. Det var den hidtil største faldskærmsoperation fra de allierede, hvor også landtropper deltog. Kun en lille engelsk enhed nåede broen og mødte hård modstand fra de tyske tropper. Den engelske enhed måtte til sidst opgive kampen, da de ikke havde mere ammunition og blev taget til fange af tyskerne. De allieredes tropper blev efterfølgende trukket tilbage. Det mislykkede forsøg på at erobre broen forsinkede fremrykningen mod Tyskland til det følgende forår. Historien blev siden hen filmatiseret i ”Broen ved Arnhem” fra 1977 med blandt andre Sean Connery, Michael Caine og Gene Hackman på rollelisten. Det andet slag om Arnhem fandt sted i maj 1945, hvor det lykkedes de allierede at befri byen. 


Om formiddagen går vi en tur i Arnhem by. Vi ser den genopbyggede Eusebius Kirke fra 1560, der blev næsten totalt ødelagt under 2. verdenskrig, og som nu er genopbygget. Vores tur går videre gennem byens centrale gader (Markt), og vi ser, hvordan byen har rejst sig fra asken. 


 


Dag 8 Köln, Tyskland


Efter morgenmad om bord på skibet siger vi farvel til besætningen og kører til lufthavnen i Frankfurt, hvor flyet hjem til Danmark venter. 


 


Tillæg


  • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk kategori D, kr. 4.298,- 

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Main-dæk kategori C, kr. 4.498,- 

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Middle-dæk kr. 9.698,- 

 • Tillæg for udvendig enkeltkahyt på Upper-dæk kr. 13.598,- 

 • Tillæg for kahytsopgradering 

 • Tillæg for udvendig kahyt på Middle-dæk kr. 2.498,- per person 

 • Tillæg for udvendig kahyt på Upper-dæk kr. 4.698 per person 

 • Rabat for kahytskategori - delte dobbeltkahytter 

 • Rabat for kahyt på Main-dæk kategori D kr. 498,- per person 


 


Udflugtpakke


Kun for Albatros Travels gæster har vi udarbejdet en udflugtspakke ledet af vores danske rejseleder. Pakken skal købes hjemmefra senest 45 dage inden afrejse. 


 


Inkluderet i udflugtspakken: 


  • Nijmegen. Halvdagsudflugt med byrundtur til fods i Nijmegen 

 • Amsterdam. Halvdagsudflugt med kanalrundfart i Amsterdam 

 • Rotterdam. Halvdagsudflugt rundt i Rotterdam  

 • Enkhuizen. Halvdagsudflugt med bustur til provinsen Nordholland med frilandsmuseum og osteproduktion. 


 


 


Pris: kr. 1.098,- pr. person 


 


Prisen inkluderer ikke 


  • Sygdomsafbestillingsforsikring Gouda 6 % af rejsens pris 

 • Gouda Årsrejseforsikring eller Seniorrejseforsikring  

 • Udflugtspakke med 4 udflugter og evt. øvrige udflugter i land  

 • Tillæg for enkeltkahyt 

 • Eventuelle måltider på land 

 • Drikkevarer ud over de nævnte 

 • Drikkepenge til personalet på skibet (vi anbefaler euro 7-10,- pr. person pr. nat)  

 • Drikkepenge til lokalguider og chauffører (beregn euro 5,- pr. person i alt) 


 


MS Rhein Symphonie 


MS Rhein Symphonie er et komfortabelt og moderne flodkrydstogtskib med plads til 198 passagerer fordelt på tre dæk. Nyd det afslappede liv om bord på det rummelige skib – i den behagelige loungebar, over lækker middag i restauranten, på det store soldæk eller mere privat i din egen kahyt. 


Det rummelige fartøj (132 meter langt og 11,4 meter bredt) kombinerer moderne komfort med en hyggelig atmosfære. Du kan nyde udsigten i loungebaren eller dase på soldækkets liggestole. Alle måltider (helpension) indtages i skibets restaurant, som varierer mellem buffet og servering ved bordene af den venlige tjenerstab. 


 Læs mere om skibet på her


Særlige Betingelser


Værdibeviset udløber ved sidste afrejsedag.


Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber er alene formidler af dette tilbud. 


Du vil senest 3 måneder før afrejse modtage rejsebevis fra Albatros Travel. 


Da tilbuddet inkluderer fly, er det ikke muligt at ændre eller annullere købet.


Bemærk


Teknisk arrangør er Albatros Travel. Albatros Travel er er medlem Rejsegarantifonden - nr. 676


Minimum deltagere 15 personer.


Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting.


 Ved fejl eller mangler på destinationen skal der rettes henvendelse til opholdsstedet med det samme. 


Umiddelbart herefter skal der også rettes skriftlig henvendelse til fordelsklubben på 


avisfordele@jfmedier.dk hvor det fremgår, hvem der er klaget til på destinationen.


 Følges proceduren ikke og modtager klubberne først en evt. klage 


efter hjemkomst, vil denne blive afvist og kompensation vil 


 


ikke være muligt.