For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

Indlæser

  • Kultur-rejserEssensen af Cuba

  • Kultur-rejserEssensen af Cuba

  • Kultur-rejserEssensen af Cuba

  • Kultur-rejserEssensen af Cuba

  • Kultur-rejserEssensen af Cuba

  • Kultur-rejserEssensen af Cuba

Kultur-rejser

Essensen af Cubainkl. fly, overnatning, udflugter, m.m.

På denne unikke rejse oplever du alt det bedste fra Cuba. Her går vi på opdagelse i de farverige gader i Havana og besøger Trinidad, som er en af øens største og mest historiske byer. Èn ting er sikkert – det oser af stemning på Cuba. Pak din kuffert og glæd dig til at opleve et stykke af det caribiske paradis!

Dato 18.11.20 – 26.11.20. Afrejse fra Billund Lufthavn eller Kastrup Lufthavn. Se nærmere flyinformation under "Beskrivelse".

Pris Prisen er pr. person i dobbeltværelse og inkluderer dansk rejseleder, fly København/Billund – Havana t/r med mellemlanding, udflugter jf. program, indkvartering på hotel i Havana, to nætter på privat bed & breakfast i Trinidad, morgenmad alle dage, frokost alle dage undtagen dag 4 og 8, europæiske skatter og afgifter.

Mulighed for at tilkøbe enkeltværelse.

Bemærk Vi gør opmærksom på, at der ved køb af denne rejse er særlige betingelser. Du vil senest 3 måneder før afrejse modtage rejsebevis fra Albatros Travel. Vi mailer en bekræftelse og sender samtidig en faktura.

Pris Fra 17.998 kr.
Gebyr + 0 Kr.

Beskrivelse

Oplev charmerende Cuba


På denne rejse oplever du Cubas mest interessante seværdigheder og uberørte natur. Albatros har sørget for god komfort og oplevelser, som giver et spændende indblik i det cubanske hverdagsliv.  


Rejsen begynder i Havana, hvor vi tager på udflugt i gamle amerikanerbiler, spadserer rundt i den historiske bydel og ser, hvordan landets berømte cigarer rulles til perfektion på en ”fábrica de tobacos”. Cubas smukkeste natur finder vi i Viñales-dalen, hvor millioner år gamle klippeformationer pryder landskabet, og markerne er fyldt med tobaksplanter. I det UNESCO-fredede Trinidad træder vi et skridt tilbage i tiden, når vi skal på byvandring på de brostensbelagte gader, og i Cienfuegos besøger vi et af de ældste teatre i den nye verden.   


 


Program


Dag 1 – Fly København/Billund – Havana


Vi flyver til Havana, som blev grundlagt af spanierne i 1515. Byen blev flyttet to gange, før den fik sin nuværende placering på Cubas nordkyst. I 1556 blev Havana Cubas hovedstad, og den blev et nærmest obligatorisk stop for europæere på vej til eller fra Latinamerika. De mange skibe fik handelen til at blomstre, og i løbet af få år blev Havana den største og vigtigste by i Cuba. Som hovedstad er Havana hjemsted for de vigtigste stats- og regeringsinstitutioner. Byens industri står for en stor del af landets BNP, og havnen håndterer mere end halvdelen af landets import og eksport. 


Overnatning i Havana.


 


Dag 2 – Havana, tobaksfabrik og byvandring i den historiske bydel


Vi starter dagen med at besøge en af byens tobaksfabrikker, hvor vi skal se, hvordan de berømte cigarer – havanesere – rulles. Herefter skal vi på byvandring i det oprindelige Havana, som kom på UNESCO’s verdensarvsliste i 1982. Det er velfortjent, at byen er tildelt den ærefulde titel "Heritage of Mankind", for Havanas gamle bydel er et af Latinamerikas bedst bevarede byområder med et stort antal historisk vigtige bygninger og monumenter fra det 16. til det 19. århundrede. Når du går gennem de smalle, brolagte gader, forbi tunge døre i massivt træ og balkoner med smedejernsgelændere, er det let at føle sig hensat til fortiden. Vi spadserer ad Calle Obispo, som ser ud præcis som for flere hundrede år siden, lige fra brostensbelægningen på gaden til hver eneste bjælke i husene. Vores mål er Plaza de Armas, hvor vi finder det imponerende Palacio de los Capitanes Generales. Paladset stod færdigbygget i 1791 og blev senere officiel residens for koloniens guvernører, kaldet capitanes generales.  


Vi spadserer også gennem to af Havanas smukkeste pladser, La Plaza Vieja og Plaza San Francisco, som begge er fuldstændigt restaurerede og fine eksempler på spansk koloniarkitektur. Herefter begiver vi os videre til Katedralpladsen. I 1748 påbegyndte jesuitpræster konstruktionen af den bygning, der senere skulle blive Havanas katedral. Et godt stykke ind i det 19. århundrede opbevarede man de jordiske rester af datidens fremtrædende personligheder i katedralen. Selv de påståede rester af Christoffer Columbus blev opbevaret her, fra de blev overført fra øen Hispaniola, og indtil spanierne tog dem med til Spanien, da koloniherredømmet ophørte. Pladsen foran katedralen er omkranset af store, smukke palæer, der naturligvis også stammer fra kolonitiden, og få skridt derfra ligger den berømte bar La Bodeguita del Medio. Det var her, Hemingway drak sine mojitos sammen med andre prominente kunstnere, forfattere og politikere. Efter frokost på en af Havanas restauranter bliver vi kørt tilbage til hotellet. Senere på eftermiddagen skal vi ud og ”cruise” i klassiske amerikanerbiler. Bilerne har været i Cuba siden revolutionen i 1959 og har altså mere end 50 år på bagen – nogle endda mere end 60. Således ankommer vi standsmæssigt til den nye bydel, hvor vi kører rundt og får et indtryk af bylivet. 


Overnatning i Havana.


 


Dag 3 – Havana og udflugt til Viñales-dalen


Dagen står i naturens tegn. Vi kører vestover mod Viñales, og efter nogen tid omgives vi af et frodigt landskab, hvor de karakteristiske tobaksmarker med rød jord dominerer. Mange steder ser vi små, primitive tobakstørrehuse, hvor bladene hænger til tørre i tre måneder, inden de sendes til fabrikken. Vi besøger en af de lokale tobaksfarme, hvor vi får en rundvisning, inden vi når Viñales by. Vi spiser frokost på en hyggelig udendørs restaurant. Viñales-dalen er omkranset af imponerende klippeformationer, som er flere millioner år gamle. Mange af klipperne huser huler, hvor Cubas oprindelige befolkning gemte sig for spanierne, da de kom for at kolonisere Cuba. Vi ser nærmere på området, inden vi kører retur til Havana, hvor vi er tilbage først på aftenen.


Overnatning i Havana.


 


Dag 4 – Havana (dagen er til fri disposition)


Dagen er til fri disposition. Det er oplagt at spadsere rundt i byen på egne eventyr. Den gamle bydel indbyder til en hyggelig gåtur med stop på en hyggelig cafe eller på en af Hemingways berømte barer. Rejselederen vil selvfølgelig være behjælpelig med forslag til dagens aktiviteter. 


Overnatning i Havana.


 


Dag 5 – Havana, byrundtur i Cienfuegos – Trinidad


Efter morgenmaden forlader vi Havana og begiver os østpå mod Cienfuegos, hvor vi skal på byrundtur. Byen med cirka 150.000 indbyggere regnes for en af landets smukkeste med sin markante arkitektoniske stil og placering ved en stor bugt ud til Det Caribiske Hav. Den er endvidere en af Cubas vigtigste havnebyer og har igennem mange år tjent mange penge på produktion af kunstgødning, mel, olieraffinering og fiskeri samt handel med sukker, frugt og tobak. Cienfuegos er derfor en af landets mest velhavende byer. Vores byrundtur tager os forbi den gamle bydel, som er på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og det smukke Tomas Terry-teater fra 1895 med dets elegante balkoner og loftmalerier. Herefter kører vi langs kysten til Trinidad, en af Cubas største byer. Byens traditionelle arkitektur fra kolonitiden regnes blandt den absolut mest velbevarede, ikke kun i Cuba, men i hele Latinamerika. Husenes røde teglstenstage står i fin kontrast til de blomsterrige, grønne gårdhaver. Bag de tilskoddede vinduer gemmer der sig fine møbler af kurveflet og mahogni, sirlig vægornamentering og gamle malerier. Søjler udhugget i sten, filigran-porcelæn, udskårne trædøre og støbejernsporte. Denne overdådighed gør nærmest byen til et levende museum. 


I Trinidad indkvarteres vi på privat bed & breakfast i bymidten.


 


Dag 6 – Trinidad og byvandring


I 1800-tallet blev der bygget mere end 50 sukkermøller i dalen omkring Trinidad, hvilket gjorde byen til en af Cubas rigeste. Resterne af møllerne findes stadig i den frodige dal, der ligger omgivet af grønne bjerge. Trinidad og Valle de los Ingenios, Sukkermølledalen, er begge erklæret for verdenskulturarv af UNESCO. 


Vi tager på byvandring i Trinidad, der ser ud, som da spanieren Diego Velázquez grundlagde den i 1514, selv om nogle bygninger selvfølgelig er lidt ramponerede. Men arkitekturen er betagende. De store herskabsboliger og godser, som sukkerbaronerne byggede under sukkerboomet i 1800-tallet, er fine eksempler på den spanske barokstil, som man også finder andre steder i Latinamerika. Mange af boligerne er nu omdannet til museer eller gallerier. De besynderligt formede, brolagte gader hælder mod midten for at dræne regnvandet.  


Eftermiddagen er til fri disposition, og du kan udforske byen yderligere på egen hånd.  


Overnatning i Trinidad på privat bed & breakfast.


 


Dag 7 – Trinidad, Santa Clara og Havana 


Vi siger farvel til Trinidad og kører mod Cubas hovedstad. Undervejs gør vi holdt i Santa Clara, der var en af de vigtigste byer under revolutionen. Her ser vi statuer, der hylder Che Guevara, og et stort monument, som også indeholder mausoleum og museum, der er opført til ære for "Che". I 1997 blev Che Guevaras jordiske rester – sammen med 16 andre – flyttet fra en hemmelig massegrav i Bolivia og stedt til hvile her i mausoleet. 


Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Havana. 


Overnatning i Havana.


 


Dag 8 – Havana og hjemrejse 


I dag er der hjemrejse fra lufthavnen i Havana. Der er tid til fri disposition til hen på eftermiddagen, hvor der er afgang i bus til lufthavnen.  


 


Dag 9 - Hjemkomst 


Ankomst til Billund / Kastrup Lufthavn.


 


Valuta og kreditkort 


Vi anbefaler, at du medbringer euro og undlader at medbringe amerikanske dollars, som veksles mod et meget højt gebyr. Det kan være vanskeligt at bruge kreditkort, så dette skal kun medbringes som nødløsning. Bemærk, at det primært er VISA, som kan anvendes, og at MasterCard kun kan bruges meget få steder. Amerikansk udstedte kreditkort kan ikke anvendes i Cuba.


 


Pakkeliste 


Mindre rygsæk eller taske til udflugter 


Sommertøj 


Badetøj (håndklæde ikke nødvendigt) 


Trøje eller let jakke 


Praktisk fodtøj (vandresko og sportssandaler) 


Solcreme, solhat og/eller solbriller 


Myggespray 


Lommelygte 


Håndsprit og vådservietter


 


Flytider og flyinformationer


Billund Lufthavn


Afrejse d. 18. november 2020 fra Billund


Billund kl. 10.10 – Amsterdam kl. 11.25


Amsterdam kl. 12.35 – Havana kl. 17.15


 


Hjemrejse d. 25. november 2020 fra Havana (ankomst i BLL d. 26. november)


Havana kl. 19.10 – Amsterdam kl. 10.30


Amsterdam kl. 12.15 – Billund kl. 13.20


 


Kastrup Lufthavn


Afrejse d. 18. november 2020 fra Kastrup


Kastrup kl. 09.55 – Amsterdam kl. 11.25


Amsterdam kl. 12.35 – Havana kl. 17.15


 


Hjemrejse d. 25. november 2020 fra Havana (ankomst i CPH d. 26. november)


Havana kl. 19.10 – Amsterdam kl. 10.30


Amsterdam kl. 12.15 – Kastrup kl. 13.40


 


Alle flytider er vejledende, og der tages forbehold for ændringer. Alle de angivne tider er lokale tider. 


 


Forsikring


Vær venligst opmærksom på, at det ved indrejse til Cuba er påkrævet at have en rejseforsikring, som dækker omkostninger ved sygdomsbehandling på Cuba. Du kan blive bedt om at dokumentere dette for myndighederne i Havanas lufthavn. Har du ikke ekstraordinært tegnet en forsikring, der dækker dette, er det muligt at få tegnet en i Havanas lufthavn.


 


Særlige betingelser


Værdibeviset udløber 17.07.20.


Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber er alene formidler af dette tilbud. 


Du vil senest 3 måneder før afrejse modtage rejsebevis fra Albatros Travel. 


Da tilbuddet inkluderer fly, er det ikke muligt at ændre eller annullere købet.


Alle oplyste tidspunkter er vejledende. 


Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting. 


Ved fejl eller mangler på destinationen skal der rettes henvendelse til opholdsstedet med det samme. Umiddelbart herefter skal der også rettes skriftlig henvendelse til fordelsklubben på avisfordele@jfmedier.dk hvor det fremgår, hvem der er klaget til på destinationen. Følges proceduren ikke og modtager klubberne først en evt. klage efter hjemkomst, vil denne blive afvist og kompensation vil ikke være muligt. 


 


Arrangøren oplyser


Teknisk arrangør er Albatros Travel. 


Albatros Travel er medlem af Rejsegarantifonden - nr. 676. 


Værdibeviset udløber 17.07.20.


Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber er alene formidler af dette tilbud. 


Du vil senest 3 måneder før afrejse modtage rejsebevis fra Albatros Travel. 


Da tilbuddet inkluderer fly, er det ikke muligt at ændre eller annullere købet. 


Ved køb accepteres Albatros' rejsebetingelser - disse er vedhæftede din ordrebekræftelse.