For full functionality of this site it is necessary to enable JavaScript. Here are the instructions how to enable JavaScript in your web browser .

loading

  • Udsolgt

    Rejser5 dage: Færøerne

Rejser

5 dage: FærøerneMasser af oplevelser

Glæd dig til 5 magiske dage på Færøerne. Sammen med en dygtig dansk rejseleder har vi sammensat et oplevelsesrigt program med masser af spændende udflugter, hvor der bliver rig mulighed for at opleve denne fantastiske ø. Det bliver nogle uforglemmelige dage med ubeskrivelig natur og indtryksrig kultur.

Dato 26.09.19 –30.09.19. Afrejse fra Billund Lufthavn kl. 17.00.

Pris Prisen er pr. person i delt dobbeltværelse og inklusiv flyrejse t/r, bustransport på Færøerne, dansk rejseleder, udflugter som beskrevet i program, frokost dag 3 i Gjógv, Sejltur ved Vestmanna, hotel med morgenmad (aftensmad kan tilkøbes), entréer, bidrag til rejsegarantifonden.

Prisen inkluderer ikke: Entréer der ikke er nævnt i programmet. Aftensmad kan tilkøbes (Sker direkte til de graa busser). Tillæg enkeltværelse: 1600 kr.

Bemærk Vi gør opmærksom på, at der ved køb af denne rejse er særlige betingelser. Du skal efter køb bekræfte reservationen hos De Graa Busser på 86 39 43 66 eller info@degraabusser.dk. Det skal ske senest 48 timer efter købet af værdibevis. Husk at oplyse at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas. Se mere under "Beskrivelse".

26.09.19 –30.09.19
Pris Fra 7.499 kr.
Gebyr + 0 Kr.

Beskrivelse

Udforsk de uspolerede Færøerne


I den nordlige del af Atlanterhavet finder man den unikke gruppe af i alt 18 øer, der tilsammen kaldes Færøerne. Her bor bare 50.000 færinger, hvorfor øerne er fyldt med smuk og uspoleret natur. Bo i den hyggelig hovedstad Thorshavn, hvor man finder alt fra butikker og caféer til skønne gamle bygninger og masser af god stemning. Kør rundt på øen og nyd stilheden i den smukke betagende natur og gå på opdagelse i gamle historiske bygninger, mens man bliver klogere på Færøernes fortid.


1.dag


Flyet afgår fra Billund mod Færøerne fra lufthavnen kl. 17:00. Man skal være i lufthavnen til check in minimum 2 timer før afgang. Efter 2 timers flyvning lander vi på Færøerne. Når vi ankommer, bliver vi kørt ud til Hotel Føroyar.


2.dag Thorshavn-Kirkjubøur–Saksun


Vi starter dagen i Thorshavn, hvor vi ser Tinganes og Lagtinget. Herefter bliver der tid til at kigge på byen og finde et frokoststop. Hen på eftermiddagen kører ud mod Kirkjubøur, som er Færøernes vigtigste historiske sted. I løbet af middelalderen var Kirkjubøur det kirkelige og kulturelle centrum i Færøerne. Vi ser den smukke kongsgård samt middelaldersognekirken og ruinen af Magnuskatedralen. Her var biskoppens residens indtil reformationen, hvor det færøske bispedømme blev afskaffet. Den imponerende ruin af Magnuskatedralen dominerer stadig stedet. Byggeriet af katedralen menes at være begyndt i slutningen af trettende århundrede, fordi katedralens byggestil har rødder tilbage i den bedste periode af gotisk arkitektur, lige som mange vestnorske kirkebyggerier fra den tid. Ifølge overlevering blev katedralen aldrig færdigbygget og man har da heller aldrig fundet fundamentet til et alterbord og der er ikke tegn på loftshvælvinger, så måske har katedralen slet haft et tag. Træhuset Roykstovan, der står bygget på et bredt sten fundament, har været hjemsted for landmændene i Kirkjubøur i flere århundreder og været i den samme færøske families varetægt i17 generationer. Bygningen er dækket med et traditionelt græstørvtag og er bygget af solide træstammer, som siges at være kommet drivende hele vejen fra Norge for omkring 700 år siden. Stuehusets interiør afspejler livsstilen på en storfærøsk gård. Nu går turen videre til Saksun, der ligger på Streymoys nordvestlige del. Den maleriske landsby Saksun ligger smukt omgivet af stejlebjerge og ved foden af fjorden. Vi ser byens charmerende kirke, som blev bygget helt tilbage i 1858, hvorfra der er en fantastisk udsigt over den grønne dal. Efter vores besøg i Saksun, kører vi mod Thorshavn igen, hvor der bliver mulighed for at finde et godt spisested til aftensmaden.


3 dag Toftir, Navia, Gøta, Gjógv og Tjørnuvik


Efter morgenmaden kører vi mod Toftir, hvor vi besøger uldvirksomheden Navia. Vi skal høre om fåreopdræt og uldproduktion, som er en af Færøernes vigtigste indtægtskilder. Derefter kører vi til den lille bygd Gøta, hvor Blásastova Museum ligger. Her får vi en enestående mulighed for at se et færøsk landsbysamfund med gamle bondehuse, fiskerhuse og en smuk færøsk kirke fra 1833. Vi kører nu til Gjogv på nordsiden af Eyturoy. Her kører vi over broen "Brúgvin um Streymin", som er den eneste bro over sundet mellem øerne Streymoy og Eysturoy, som ellers er skilt af den smalle Sundini-kanal. Fordi kanalen er meget snæver, dannes der spektakulære hvirvler ved bunden af broen, når vandet løber stærkt med strømmen. Gæster er velkomne til at gå den korte afstand "over Atlanten. " Vi passerer Eiði og krydser bjergene til Gjógv. Vi passerer også det højeste bjerg på Færøerne, Slættaratindur (882 m). I Gjogv spiser vi frokost inden turen går til nordspidsen af Streymoy hvor bygden Tjørnuvik ligger. Her går vi en tur i byen og ser endvidere de 2 fritstående klipper Risen og Kellingin. Efter dagens mange oplevelser kører vi mod Thorshavn, hvor rejselederen vil være behjælpelig med at finde spisesteder til aftensmaden.


4. dag Vestmanna, Leynar og Kvívik


I dag skal vi ud på en skøn sejltur. Vi kører langs fjeldvejen til bygden Vestmanna, hvor bådturen starter. Der sejles ud til de kendte fuglefjelde og grotter. Hvis vejret tillader det, sejles igennem smalle sund, ind i dybe grotter, formet af brændingen igennem millioner af år, og tæt til den over 600 meter høje lodrette klippevæg, hvor mange arter af havfugle yngler. På turen laves stop ved bygden Leynar, hvor vi kan se laksetrapper og en af færingernes yndlings strande og i bygden Kvívík, hvor de gamle vikingebosættelser kan udforskes.


5.dag


Efter morgenmaden og udtjekning fra hotellet er det tid til at tage afsked med Færøerne. På vejen mod lufthavnen gør vi stop i de to små bygder Gásadalur og Bø, som ligger på øen Vágar. Herfra er der en fantastisk udsigt over mod øen Mykines. Vi ankommer til lufthavnen i god tid inden afgang. Flyet afgår fra Færøerne kl. 18:10 og lander i Billund efter 2 timers flyvning.


Særlige betingelser


Værdibeviset udløber 18.07.2019. Jysk Fynske Mediers Fordelsklubber er alene formidler af dette tilbud Reservation skal ske til De Graa Busser på 86 39 43 66 eller info@degraabusser.dk senest 48 timer efter købet af værdibevis. Husk at oplyse at du er fordelsklub kunde, dit ordrenummer og tilhørende unikke billetnummer samt navnene på alle rejsende i henhold til jeres pas. Da tilbuddet inkluderer fly, er det ikke muligt at ændre eller annullere købet.


Bemærk


De graa busser er teknisk arrangør. De graa busser A/S med CVR-nr. 35030395 og reg. nr. 2443 i Rejsegarantifonden er rejseudbyder. Minimum 25 deltagere og maksimalt 40 deltagere. Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting. Medbring din tilsendte billet i udprintet form. Alle oplyste tidspunkter er vejledende. Vi tager forbehold for, at der kan ske uforudsete ting. Har du spørgsmål til rejsen så kontakte De graa busser på tlf. 86 39 43 66. Ved fejl eller mangler på destinationen skal der rettes henvendelse til opholdsstedet med det samme. Umiddelbart herefter skal der også rettes skriftlig henvendelse til fordelsklubben på laeserbonus@jfmedier.dk hvor det fremgår, hvem der er klaget til på destinationen. Følges proceduren ikke, og modtager klubberne først en evt. klage efter hjemkomst, vil denne blive afvist og kompensation vil ikke være muligt.

  • Jysk Fynske Medier P / S
    Bugattivej 8
    7100 Vejle
  • CVR: 36503335